חיסכון לפרישה
יום ראשון 01 אפריל 2012
בילדותי חסכון היה מתקשר מיד למעות חנוכה, או אותה קופסה "דן חסכון", כבר אז אני חושב, הייתי ילד מוזר... סיקרן אותי מה זה בכלל חיסכון, בגרתי ויש לי עיסוק מדהים ייעוד בתחום הפרישה נושא החיסכון לא נותן לי מנוח, ושאלות כמו: מהו חיסכון? מה ההבדל בין חיסכון להשקעה? כיצד יודעים במה כדאי לחסוך? ואיך כל זה יכול לעזור לי להדריך אנשים ולפרוש יותר מעושרים ומאושרים? אחת ההרצאות המבוקשות ביותר היא בנוגע לחיסכון בפרישה.
מסקנה אחת ברורה : חיסכון הוא חירות כלכלית!!
ההבנה שמה שהיה נהוג פה באותו חיסכון מסורתי בקרן הפנסיה או בקופת הגמל כבר לא אותו הדבר, כבר אינו ערובה לביטחון כלכלי, נדרשת חשיבה "אלסטית", ראיה עתידית, שימו לב: אין זה אומר כי אנחנו צריכים להדיר רגלינו מהחיסכון המסורתי, אך ברוח הדברים המתנהלים כיום לא בטוח כי משענת צאן ברזל לעתידינו ולחירות הכלכלית.
זהו זמן טוב לחשוב אחרת ולהגדיר חיסכון לפרישה מחדש
הלכתי לחפש בויקיפדיה כיצד הם מגדירים חיסכון:
"חיסכון, בשימוש הנפוץ שלו, הוא שמירת כספים לשימוש עתידי, לדוגמה, על ידי צבירה של כסף בבנק או השקעה בתוכנית פנסיה. [ראה ערך מקור: [חיסכון ויקיפדיה]]
אינני מסכים להגדרה זו, גם שם חוזרים בעצם על אותם הדברים, כלים מסורתיים, ברור שמי שזכה להפקיד כספים בקרנות פנסיה עם הבטחת תשואה, ומי שהצטרף לקרן פנסיה תקציבית, מפעלית או ביטוח מנהלים מבטיח מקדם ותשואה יכל בשעתו להסכים להגדרה, אך בעידן של תספורת, קרחות, חוסר וודאות בתנאי החיסכון, "שוד פנסיוני".
אני הייתי מגדיר חיסכון, כמשהו בעל פוטנציאל לעליית שווי, ויכולת להיות מומר בכל רגע נתון, ובכל מקום על הגלובוס למזומנים, כי חיסכון הוא וויתור של אדם על תענוגות ההווה כדי לבטח את חירותו הכלכלית בעתיד. יהיה מי שישאל איך כל זה קשור לחיסכון לפרישה? קוראים יקרים חשוב לפתח גמישות במחשבה, מכירים את זקני השבט, תמיד יאמרו לכם "אם בדיעבד הייתי עושה כך, או נוהג כך, היום הייתי..." אז זהו חברים, זוהי שעת הכושר להפנים כי מי שירצה חיסכון מובטח לפרישה יזדקק לצאת מתוך הקיבעון המחשבתי ולהפנים כי גם חיסכון לפרישה "בנקאות פיזית", חפצים מוחשיים הנרכשים כדי לשמר ולייצר ערך עתידי גם זה חיסכון לפרישה, מחפצי אומנות, עד מטבעות ממתכות יקרות.
אספנות ופיננסים זהו חלק מהתמהיל הנכון ביותר לעמידה ביעדי חיסכון לפרישה.
מה שיבטיח לך חירות כלכלית אמיתית: יכולת בחירה, ניהול סיכונים
מטבעות, פריטי אומנות לא נרכשים תמיד כפריטי אספנות, יש מי שירכוש אותם כאלטרנטיבה לחיסכון מסורתי, בעידן שבו תנאי אי הוודאות הולכת וגדלה דווקא אז יהיו מי שיבחרו להמיר מזומנים לפריטי אומנות, דווקא השנים האחרונות שהיו שנים לא פשוטות בשווקים הפיננסים היו דווקא שנים של פריחה בשוק האומנות, בישראל היקפו של השוק עדיין קטן אך זה הולך ותופס תאוצה, כאשר כתבתי על כך לפני כמה שנים הסתכלו עלי כחייזר, כאשר המלצתי לרכז חלק מההשקעות לפרישה בפרטי אספנות, אומנות היו שהרימו גבה, היום ברור כי הדבר תופס תאוצה ושוק זה מתחרה עם השוק המסורתי של השקעות במניות, אג"ח ומהווה נדבך מהחיסכון הפנסיוני. רק בעשור האחרון התשואה הממוצעת על פריטים אלו עמדה על כ- 10% לשנה. לאט לאט תחלחל ההבנה כי החיסכון חייב שיהיו לו מרכיבים פיזיים, אומנות היא דומה בדיוק להשקעה בנכסים אחרים, כמי שעוסק בתחום רואה את מגמה זו וכיצד ישנה הפנמה לצורך בבניית חיסכון בחכמה.
אספנות, בנקאות פיזית, "לכל כיס"?
התשובה כן ועוד איך!, ככל שאתה מקדים את תוכנית החיסכון לפרישה הגיל כאן פרמטר חשוב לדוגמא ישנם פרטי אומנות ואספנות שנרכשים כעת במחירי שבין 1,000 $ 2,000$ ועם הזמן אנו נחזה בעליית ערכם, חפצי אומנות ניתנים לשעבוד, ניתן למכור חפצים אלו בכל מקום על הגלובוס.
בתוכניות הפרישה אותם אני מלווה ובעזרתם של אנשי מקצוע מהשורה הראשונה אנו בונים לכל כיס כחלק מפיזור "בנקאות פיזית מותאמת אישית ליעדי פרישה".
רן חובב אינו יועץ השקעות
עוסק בניתוח טכני ומגמות כלכליות חובב רן עשוי להיות בעל עניין אישי בנכסים הפיננסים המוזכרים בסקירה זו. אין לראות בנכתב כהצעה או ייעוץ לרכישה ו/או מכירה ו/או החזקה של ניירות ערך והוא אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. מאמר זה הוא בגדר דעתו האישית בלבד ואין להסתמך עליה או להסיק כל מסקנה בגין נקיטת פעולות מסוימות.
אין להעתיק או לשכתב