הרשם לניוזלטר
רוצה לקבל עדכונים בנושא הפרישה?
הרשם עכשיו וקבל את עידכוני החקיקה למייל שלך
שם מלא:
כתובת דוא"ל:
שלח
072-222-3335
שם מלא
טלפון
דוא"ל
חזרו אליי
כל המידע בפרישה ובמעבר קריירה
מאמרים
facebook
blog
(ללא נושא)
יום רביעי 16 אוקטובר 2019
כספי פיצויים ההרצאה המלאה
יום ראשון 24 נובמבר 2013
contact
יש לך שאלה? מלא פרטיך!
שם מלא
טלפון
דוא"ל
שאלתך
חזרו אליי
מכינים אותך לפרישה מעבודה
החיים מורכבים מעגלים-מעגלים של מצבים בהם אנו מתנהלים. מרגע צאתנו לעולם אנחנו נדרשים למאמץ. נופלים וקמים כל הזמן. מי לא היה רוצה לשבת על כורסא נוחה, באיזשהו אי, משוחרר מכל דאגה, מסודר ומאורגן מהבחינה הכלכלית? אחרי שנים של עבודה, התרוצצויות ודאגות, משברים וניצחונות מגיעים אותם הרגעים שבהם אתה מביט לרגע מלמעלה למטה וטופח על השכם שלך. החשיבה המקובלת היא שאת ההכנה לפרישה ניתן לדחות. אין באמת צורך להערכות. בשביל מה אנחנו עובדים ומפרישים? מה כבר יש לבדוק?
הדפס מאמר

הכנה לפרישההחיים מורכבים מעגלים-מעגלים של מצבים בהם אנו מתנהלים. מרגע צאתנו לעולם אנחנו נדרשים למאמץ. נופלים וקמים כל הזמן. מי לא היה רוצה לשבת על כורסא נוחה, באיזשהו אי, משוחרר מכל דאגה, מסודר ומאורגן מהבחינה הכלכלית? אחרי שנים של עבודה, התרוצצויות ודאגות, משברים וניצחונות מגיעים אותם הרגעים שבהם אתה  מביט לרגע מלמעלה למטה וטופח על השכם שלך. החשיבה המקובלת היא שאת ההכנה לפרישה ניתן לדחות. אין באמת צורך להערכות. בשביל מה אנחנו עובדים ומפרישים? מה כבר יש לבדוק? זהו בדיוק שינוי התפיסה שמתחייב. במציאות, פרישה היא לא אירוע נקודתי אלא אירוע שיש לתכננו מראש, רצוף מטרות, יעדים ותכניות אופרטיביות. ממש כפי שמתכננים בניין מהיסודות ועד לקומות האחרונות.

הנה מספר צעדים נבחרים לתכנון. מי שיקרא אותם אחד לאחד ולאחר מכן ישאל את עצמו מתי עליו להתחיל ליישם אותם, התשובה היא כבר כאן: אתמול!!
  1. רגליים על הקרקע: שבו לכוס קפה ועוגה ותוכנית הריאליטי הבאה תהייה שלכם ועליכם. אתם הכוכבים ומרכז העניינים. קראו לה "מתכוננים לפרישה". כתבו את החלומות: טיולים שתרצו לחוות, דולפינים שאתם ממש חייבים לראות... אל תחששו אל תתמקדו בתקציב אלא בחלומות. גם אם המטרות עדיין מעורפלות, הן תהפוכנה ליותר בהירות. בדקו ולימדו היטב מה יש לכם עכשיו בתוכניות החיסכון השונות. מה יהיה ניתן לקבל מהם ביום פרישה. רשמו על דף, בכתב ידכם, את ההכנסות ההוצאות הצפויות. לידיעתם: תזדקקו לפחות ל 90% כדי לשמור על אותה רמת החיים שלכם. בסופו של התהליך תקבלו את הפער בין הרצוי למצוי.
     
  2. GPS פנסיוני: התחילו במעקב צמוד אחר החסכונות: סוג החיסכון, הנזילות, ייעוד (הון, קצבה) בהתייחס לניהול הסיכון,.. יש לראות ביחד את כל "סל החסכונות והנכסים". את ניהול ופיזור הסיכון יש לבצע בהתייחס לכל החסכונות והנכסים שברשותכם. לדוגמא: אדם בעל 3 קופות גמל שונות שבכל אחת מהן 200,000₪ יבחר קופה אחת שאותה ייעד להשקעה ברמת סיכון גבוהה - נניח מסלול מניות בניהול - וכל היתר, בשתי האחרות, מושקע באג"ח מדינה. במצב זה יש 1/3 מנכסיו במניות. בראיה כוללת, ככל שמועד השימוש בכסף הוא רחוק יותר, יהיה קל יותר לקחת רמת סיכון גבוהה. יש לזכור: סיכון הוא עניין פרסונאלי-אישי ויעד לניהול יומיומי.
     
  3. השלמת חסרים: הפער בין הרצוי למצוי אינו חייב להישאר בגדר חלום. פערים הופכים להיות למטרות וליעדים. שמים את החיסכון במרכז. מדברים במספרים מוחשיים. חייבת  להיות לכם רשימה של תזרים מלא של החיסכון החודשי הכוללת חיסכון חודשי ממקום העבודה וחיסכון חודשי פרטי. נסו להגביר את החיסכון, זה לעולם לא מוקדם מידי או מאוחר מידי להתחיל לחסוך.
     
  4. מנקים שולחן: כדי לממש חלומות צריכים מזומנים. אחת הדרכים לכך היא לממש נכסים לפני הפרישה, נכסים שאנו יודעים שאין להם כל תועלת עתידית. אם יש לי אוסף ובעתיד לא יהיה מי שידע לשמור עליו ולטפח אותו - עדיף שזה שאסף, המכיר ויודע את הערך, יהיה זה שימכור. אוספים, עתיקות, פסנתר ישן שלא ברור מי יפרוט עליו בעתיד - יכולים להפוך למזומנים. הכספים יהיו מיועדים לקרן חיסכון לפרישה.
  1. ניהול ציפיות וחובות: במקרים רבים, קיימת תחושה בין הסובבים כי כאשר אדם פורש זה שקול לכך ש"אריאלה ממפעל הפיס" מתקשרת. לצערם זה לא תמיד כך. הציפיות תמיד קיימות, אך עם כל האהבה יש לשבת יחד ולקבוע מה ביכולתכם לעשות והיכן הגבולות. אני יכול להעיד מניסיון, שכבר ראיתי כיצד הרגש והרצון של ההורים לעזור, הוריד שאולה את הילדים ואיתם את הוריהם... בעידן שבו אנו חיים יותר והכספים חייבים להספיק לתקופות ארוכות יותר מה שנתתם לא יחזור! אין להסיק מהכתוב שאין לעזור, להפך. אך יש לעשות זאת באופן מדוד ומושכל. בעל המאה הוא גם בעל הדעה! אל תחששו להתערב לא רק ברישום ההמחאות אלא במטרות שאליהן הכספים מיועדים. זאת כדי שתהיה לכם בקרה. כך גם בניהול החובות, אותם עליכם לנהל בדיוק כפי שמנהלים חסכונות. השאיפה להגיע למעמד הפרישה נקי מחוב.
     
  2. ביטוח לאומי: הקצבה שתקבלו בנויה מתקופות העסקה. ניתן להירשם לאתר הביטוח הלאומי ולבדוק שכל תקופות העסקה שלכם רשומות. אם תמצאו תקופה שאינה רשומה יש להמציא את המסמכים ולעדכן את הביטוח הלאומי. לצורך ההמחשה: מקבל קצבת זקנה שהיה מבוטח מעל ל-10 שנים לפני זכאותו לקצבת זקנה, יקבל תוספת ותק לקצבת הזקנה בשיעור של 2% עבור כל שנת ביטוח מלאה שלאחר 10 שנות ביטוח הראשונות. תוספת הוותק לא תעלה על סך 50% מהקצבה. שיעור קצבת הזקנה הבסיסי הוא 1,481₪ ליחיד ללא התוספת.
     
  3. בדיקה והתאמה מבדקי לחץ: בכל פעם שסוכן-ביטוח הפחיד אתכם ממשהו, הוא גם מכר לכם הגנה מפניו... כך אנו מגיעים לגיל מתקדם ויש ברשותנו לעיתים מספר רב של ביטוחים וכיסויים, שחלקם מיותרים. אך מי ייקח את הסיכון לבטל, שמא ייפגעו זכויותיו - או שמא כבר אין תכנית כזו? אז הגיע הרגע שבו תשבו ותנתחו את כל הביטוחים שאספתם, מה שאתם צריכים ומה שאתם ממש לא זקוקים לו. מהלך כזה מפחית חרדות ומתחים. לאחר "ניקוי השולחן" תדעו איזה ביטוחים השארתם ומהם הכיסויים, באילו תנאי זכאות, מהם הסכומים שלהם תהיו זכאים. מאותו היום לא יהיו יותר פחדים.
     
  4. מהדקים זוגיות ומאווררים קשרים: האמינו לי: יש מין תופעה שכזו: "שפעת פרישה". אצל נשים היא נגיפית אצל גברים חיידקית. נשים פשוט חזקות יותר מגברים ובעלות יכולת הסתגלות מהירה למצבים שונים. מי שהיו רגילים לטכס הפרידה בבוקר: קפה ונשיקה, פתאום אין יותר בוקר של פרידה. גם אם פרשתם ביחד או לחוד זו מציאות שונה. עצתי היא: לפני הפרישה הגבירו את זמן האיכות יחד, למדו להכיר מחדש אחד את השני. חזקו את הקשר עם "החבר'ה", האנשים שהכרתם לפני שנים. השתייכות לקהילה חברתית מפחיתה מיד חרדות ופחדים. יש עם מי לדבר, יש ממי ללמוד מה לעשות וגם מה אסור לעשות. אווררו את הקשרים וחזקו אותם. בסעודת משפחה ספרו על הפרישה ובעיקר הקשיבו למה בני משפחתכם מצפים מכם ומה אתם יכולים לעשות. אפסו כוונות.
     
  5. מאמצים שרירים: פעילות גופנית מורידה מתחים. מדרך הטבע, כעשור לפני גיל הפרישה מתחילים הלחצים והשאלות. גם אם לא תמיד יודעים להצביע על מקור המתחים והלחצים. אני יכול לכתוב מניסיון רב-שנים וממחקרים המעידים כי ככל שאנו מתקרבים לגיל הפרישה הלחצים עולים. פעילות גופנית משחררת ושמירה על אורח חיים בריא הן כמה מהדרכים להבטיח תקופת הפרישה שלווה יותר. עצם הידיעה שאתם עושים לטובת הגוף שלכם תחזק את הנפש. שימו לב: אחת הבעיות היא שלאחר הפרישה יש נטייה לעלייה במשקל.
  1. מנהל פרישה אישי: זוגיות מנצחת! אנחנו נוטים לנהל דברים בעבור אחרים הרבה פחות ממה שאנו עושים זאת לעצמנו. מומחה בפרישה יהיה נאמן שלך, המרכז את כל הטיפולים באופן מקצועי אל מול כל הרשויות כמו מס ההכנסה / הביטוח הלאומי, ניהול הסדר הפרישה מול קרנות הפנסיה, תכנון ודיווחי מס שוטפים, ניהול הסיכון וקביעת היעדים יחד. בזוגיות ובהרמוניה תוכלו להגשים ובעיקר לנהל נכון את התהליך.
המאמר נכתב ע"י רן חובב מומחה למיסוי ופרישה
חזרה לרשימת מאמרים

האתר עוצב ונבנה ע"י חברת קומסטאר פיתוח מערכות © כל הזכויות שמורות