הרשם לניוזלטר
רוצה לקבל עדכונים בנושא הפרישה?
הרשם עכשיו וקבל את עידכוני החקיקה למייל שלך
שם מלא:
כתובת דוא"ל:
שלח
072-222-3335
שם מלא
טלפון
דוא"ל
חזרו אליי
כל המידע בפרישה ובמעבר קריירה
מאמרים
facebook
blog
(ללא נושא)
יום רביעי 16 אוקטובר 2019
כספי פיצויים ההרצאה המלאה
יום ראשון 24 נובמבר 2013
contact
יש לך שאלה? מלא פרטיך!
שם מלא
טלפון
דוא"ל
שאלתך
חזרו אליי
מנהלים כספים בפרישה – דיבידנד
ניהול תזרים המזומנים הוא מהאתגרים החשובים ביותר, המונחים לפתחם של אלה שפרשו מעבודה. בניהול התזרים מתקיים משולש קדוש: זמן - יציבות - מיסוי.
הדפס מאמר
 
מנהלים כספים בפרישה – דיבידנד

או: במקום להשקיע בדירה נוזלת ומטפטפת, השקיעו בנכס נזיל ו"מטפטף" הכנסה.


מנהלים כספים בפרישה דיבידנדניהול תזרים המזומנים הוא מהאתגרים החשובים ביותר, המונחים לפתחם של אלה שפרשו מעבודה. בניהול התזרים מתקיים משולש קדוש: זמן - יציבות - מיסוי. ה"זמן" מתייחס לתוחלת החיים המתארכת, הגורמת לכך שהפורשים זקוקים לפירות הכספיים - קרי הריבית - למשך תקופה ארוכה יותר. ה"יציבות" בתזרים המזומנים פרושה יציבות בכלכלת הפרישה. ה"מיסוי"  הוא הכלי שבהפעלתו מושג חיסכון במס ופירושו הגדלת התשואה והגברת תזרים המזומנים החודשי.

מאמר זה יעסוק באחת הדרכים המומלצות ליצירת תזרים שיענה לשלושת הדרישות המוזכרות כאן. הוא לא ימליץ על השקעה ב"בלוקים": לא על עוד דירה שתקרתה נוזלת והדייר שלך מתלונן על טפטוף, אלא על רכישת מניות שמשלמות דיבידנדים: נכס נזיל ש"מטפטף" לתזרים המזומנים שלכם הכנסה שנתית קבועה.

נא להכיר: ניהול תזרים מזומנים בדרך של אסטרטגיית דיבידנד. 

חופשת סקי על חשבון דיבידנדחופשת סקי על חשבון דיבידנד: השבוע התקשר אלי אחד מלקוחותיי. הוא ביקש את עצתי: "מאיזה מחשבונותיי כדאי למשוך סכום כסף?" הוא פנה אלי בשאלה כדי לממן חופשת סקי שתכנן. ללקוח יש תיק מנוהל ב"אסטרטגיית דיבידנד". שאלתי אותו: "האם בדקת לאחרונה את חשבון המט"ח, בו מזוכים תשלומי הדיבידנד?" 

הוא ענה שטרם הספיק והבטיח לעשות כן. לאחר כשעה חזר ואמר: "בדקתי - ולא להאמין! יש בחשבוני די והותר למימון החופשה".  

דיבידנד: כדי להכריז על רווח על המשקיע למכור את המניה ברווח. כאשר משקיע רוכש מניה, התשואה הריאלית הממשית היחידה היא תשואת הדיבידנד. אחד היתרונות הבולטים של הדיבידנד מתבטא בכך שהוא מספק למשקיעים הכנסה עקבית על בסיס רבעוני. "דיבידנד" הינו נתח מהרווחים של החברה המשולם לבעלי המניות. אם מחיר המניה הוא 100 ₪ והחברה מחלקת 10 ₪ דיבידנד, משמע שתשואת הדיבידנד היא 10%. בין החברות המחלקות דיבידנד ניתן למצוא חברות וותיקות, גדולות ויציבות. חברות בצמיחה וחברות בהתהוות אינן נוטות לחלק דיבידנד. הן מעדיפות להשקיע את יתרות המזומנים בפיתוח החברה ולהשתמש בהם כמנוע צמיחה.

תשואת דיבידנד ופוטנציאל צמיחה: לרוב, ככל שתשואת הדיבידנד נמוכה יותר, פוטנציאל הצמיחה לטווח ארוך של החברה נמוך יותר - ולהפך: ככל שתשואת הדיבידנד גבוהה יותר, כך גם הציפיות לצמיחת החברה.  

ריבית ודיבידנד: בהשקעות מתקיים איזון בין האפיקים השונים. בדרך-כלל, ככל שהריבית נמצאת במגמת עלייה, הדיבידנד נמצא במגמת ירידה  - ולהפך: ככל שהריבית יורדת תשואת הדיבידנד

משקיעי מניות משקיעי דיבידנד: קיים הבדל גדול בין שני סוגי המשקיעים. משקיעי המניות דומים לשחקנים המחפשים לחוש חוויות קיצוניות רגשיות, לעיתים קיצוניות, בעליות ובירידות. מה שמניע אותם הוא אדרנלין פיננסי. הם חווים דפרסיה בירידות ומאניה בעליות. בניגוד להם, המשקיעים המקצועיים הם אלה שיודעים לחקור, ללמוד ולחפש ערך. הם אלה שיעמדו בלחצים. כל יתר המשקיעים  "המזדמנים" לא יחזיקו מעמד ברכבת ההרים הפיננסית. הם יאשימו את כל העולם בכישלון, לא יפיקו את הלקחים ותמיד יסתובבו באותו מעגל של תסכול. לעומתם, משקיעי הדיבידנד הם בדרך-כלל אנשי מקצוע, המשקיעים לטווחים ארוכים. הם מבינים כי ההצלחה של תיק ההשקעות אינה תלויה אך ורק בגחמות שוק, אלא בהצלחתה של החברה מפיקת המניות. הנחת העבודה שלהם היא כי השבחה בפעילות החברה תביא לעלייה במחיר המניה. לכך יש להוסיף את תשואת הדיבידנד, שעשוי לגדול. כתוצאה משני תהליכים אלה הם מצליחים למקסם את הרווחים.

 מניות המחלקות דיבידנד מייצרות תשואה למשקיעים. חברה המחלקת 5% דיבידנד, כאשר בבסיס ההנחה שלה קיימת הציפיה כי עסקיה יגדלו לפחות בשיעור 5%. בחירה או שילוב בין שתי האסטרטגיות: מניות או דיבידנד, צריכה להיות מוכרעת על בסיס מבנה האישיות וטעמים אישיים.

אסטרטגיה: איך מנהלים נכס נזיל ו"מטפטף" כמו הדיבידנד? במרוץ החיפוש אחר תזרים מזומנים יכולה אסטרטגיית הדיבידנד להעצים את ההכנסה החודשית. כיצד לבחור את מניות הדיבידנד הטובות ביותר?

PICK UP Dividend : "גששי הדיבידנד": קיימות אלפי מניות המחלקות דיבידנד. כאמור, לא כל משקיע מתאים להצטרף למשקיעים באסטרטגיית דיבידנד. מדיניות הדיבידנד תלויה ברובה בצפי לרווחיות של החברות. שוק ההון מתנדנד לאורך הסקאלה, כשבתקופות שונות יש תחומים כאלה ואחרים הזוכים לעדנה יתרה. החברות שבחלק העליון של הסקאלה הן אלה שמאמצות מדיניות דיבידנד מרחיבה. 


הנה כמה אפשרויות של יצירת רשימת מניות המתאימות לאסטרטגיה:
  • רשימת מניות שמתאמות לאסטרטגיההתמקדות במניות דיבידנד איכותיות: 30 המניות במדד הדאו-ג'ונס. אלה הן החברות האמריקאיות הגדולות, מובילות התעשייה והעשייה העסקית. החברות האלה מאופיינות בפרמטרים איכותיים, המבטיחים ביצועים טובים לטווח ארוך.
     
  • שימוש במסנן eSignal לפי קריטריונים שונים המוזנים למסנן. (עצה: אם תשואת הדיבידנד הממוצעת של 500 S & P. עומדת על 2.5% בממוצע, הרי במסנן יש להציב לפחות 3%). קריטריונים כמו תשואת הון, יחס חוב ארוך להון העצמי (רצוי שיהיה פחות מ-1), עלויות מימון, רווח למניה - כל הפרמטרים הללו יצמצמו את רשימת המועמדות.
     
  • התחקות אחרי ולמידה מתוך רשימת המניות של קרנות נאמנות וותיקות גדולות, המשקיעות בחברות המחלקות דיבידנד.
     
  • בחינה של חברות "אריסטוקרטיות", אלה שיש להן מדיניות יציבה של דיבידנד בת עשרות שנים. מניות חברות האלה מכונות בארצות הברית בלו צ'יפס (Blue Chips). ניתן לאתר אותן בכל אתר פיננסי ,מנוע חיפוש, מסננת מניות.
     
  • חברות תקשורת ידועות כ"נדיבות" בתשלום דיבידנד דוגמת  AT & T (סימול "T") המשלמת 5% או VERIZON המשלמת 4.79% דיבידנד.
     
  • חברות נדל"ן שאמצו בשנים האחרונות מדיניות דיבידנד מרחיבה, דוגמת ANNALY המחלקת 12.77% דיבידנד.
     
  • קרנות צמיחה המתמחות בהשקעה בחברות המחלקות דיבידנד, דוגמת VANGUARD            
"קטיף הדיבידנד": הדיבידנד "נוחת" בחשבון המטבע שבו הוא משולם. בהחזקת מניות בישראל יזוכה חשבון העו"ש. במניות של חברות בחו"ל, הדיבידנד יופקד בחשבון מט"ח. ניתן להמיר אותו לשקלים או להשאירו בחשבון המט"ח. אם המשקיע אינו זקוק לסכום המתקבל או לחלקים ממנו, הדיבידנד המתקבל מאפשר להגדיל את תיק ההשקעות: או על ידי הגדלת ההשקעה במנייה המניבה את הדיבידנד, או בכל מניה אחרת. 


תכנון מס דיבידנד מני"ע:
  • תכנון מס דיבידנד מניעדיבידנד: ההכנסה ממנה מנוכה מס בשיעור המס על רווחי הון ודיבידנדים, נכון לשנת 2015, עומד על 25% .  
     
  • אם נרכשה מניה בארצות הברית, מי ינכה במקור את המס? ישראל מאוגדת באמנות-מס למניעת כפל-מס. אין מיסוי כפול בגין תקבול דיבידנד ממניה שנסחרת בחו"ל. המס יגבה במדינה שבה המשקיע נחשב כתושב.
     
  • הפסד שוטף / מועבר: הפסד הוא נכס מס. הפסד הון מוכר רק אם מומש בפועל. ההפסד השוטף בשנת המס קלנדרית אחת ואותו ניתן לקזז כנגד כל הכנסה הונית לרבות דיבידנד, וריבית. קיימות אפשרויות רבות ומגוונות לקיזוז ההפסדים אשר נוצרו בשוק ההון: לא נקבע סדר קיזוז בין רווח-הון והפסד-הון, ריבית ודיבידנד בשנת מס קלנדרית. תחום זה נותר גמיש ונתון לשיקולו של מגיש דו"ח המס. זאת בניגוד להפסד מועבר משנים קודמות, נגדו ניתן לקזז רק רווח הון מני"ע או ממס שבח. הפסד ממכירת ני"ע מחו"ל יקוזז תחילה כנגד רווח הון מחו"ל. אם אין - יקוזז כנגד רווח הון שהופק בישראל.
PICK UP Dividend 2016 : אציין כי זו הערכתי בלבד וייתכן כי - כמו כל בן אנוש - אטעה. הנה מספר דוגמאות למניות של חברות הצפויות להציג גידול בפעילות העסקית. זו תשקף הגדלת הרווחיות ועשויה להגדיל את אחוז הדיבידנד המשולם למחזיקי המניות. קיים כלל שהינו חובה על מנהל האסטרטגיה של הדיבידנד: להבדיל בין חברות המשלמות דיבידנד גבוה, מול הביצועים העסקיים שלהן. ייתכן וישנה סיבה להגדלת הדיבידנד, כמו סילוק חוב של בעל המניות או ריקון הקופה ממזומנים... זאת מול חברות יציבות, שהוכיחו את יכולתן לשלם דיבידנד למשקיעים לאורך שנים:
  • מניית קוקה קולה (KO): מחלקת 3.02% אחוז דיבידנד באופן קבוע ויציב
  • מניית ג'ונסון (JNJ): מחלקת 2.88% אחוז דיבידנד באופן קבוע ויציב.
  • מניית פרוקטר (PG): מחלקת 3.30% דיבידנד באופן קבוע ויציב.
  • מניית ( GlaxoSmithKline plc (GSK מחלקת דיבידנד 5.66%
  • מניית CEO - CNOOC Ltd: מחלקת דיבידנד 6.02%

     
  • מניית פורד מוטור (F), משלמת %4.2 אחוז דיבידנד. פורד עשויה להינות מהמשך מגמת הצמיחה בגלל רכישת כלי רכב לרבות משאיות.
     
  • מניית AbbVie ) ABBV), חברת תרופות בעלת קו ייצור יציב של מוצרים, כולל כמה חדישים הצפויים לצאת לשוק בקרוב. מניית החברה משלמת 4% דיבידנד וצפויה להמשיך לצמוח.
     
  • קראפט היינץ ושות '(KHC), חברת מזון שלאחרונה עברה תהליך מיזוג מוחזקת חלקית על ידי קונצרן של המיליארדר וורן באפט. המניה  משלמת 3.2 אחוזים. החברה צפויה לצמוח על בסיס תוכנית התייעלות המיושמת כרגע ופיתוח מוצרים חדשים.
     
  • Target Corp (TGT) מניה אהובה על ידי המשקיע ג'ורג סורס משלמת 3% דיבידנד יש לה מצבת עסקים רחבה ויציבה.
     
  • Mattel ) MAT) חברה שמשלמת דיבידנד גבוה יחסית - 5.5 יש לה מנכ"ל חדש שמכניס תוכניות הרחבה עסקית מהותית, שיגדילו את הרווחיות.
  • HSBC קונצרן בנקאות ענק. המניה משלמת % 4.97 דיבידנד.  

איש מקצוע: הדו-שיח הציבורי בישראל הופך אלים ואגרסיבי, בתחילה בתחום הפוליטי / חברתי וממנו הסגנון גולש גם לתחום המסחרי / כלכלי. לדוגמה: כדי שחברת ביטוח תשכנע לקוחות עתידיים לרכוש ביטוח אצלה, היא נמנעת מלהעצים את יתרונותיה ובמקום זאת שופכת רפש במתחרותיה. נוצר סגנון דיבור שבו כולם מאשימים את כולם: "זה גנב", "זה שודד", "זה טייקון" וכולם חובטים בכולם. גם אנשי המקצוע בתחום הכלכלי, אינם חומקים מהאווירה הזו.

לשם מה זקוקים נוסעי המטוס לטייסנשאלת השאלה: לשם מה זקוקים נוסעי המטוס לטייס? הרי יש טייס אוטומטי! אפשר לחסוך את השכר המשולם לקברניט... כן, אבל כדאי שהנוסעים לא ישכחו לקרוא ב"תהילים" בכל פעם שהמטוס נקלע למצוקה! אז הם יהיו מוכנים לשלם כל סכום, כדי שיהיה שם קברניט בקוקפיט. גם בתחום ההשקעות איש מקצוע לא נבחן בימים בהם השמש זורחת. אז באמת אפשר לצאת לטיול עם "תעודת סל". אז כולם חכמים... איש מקצוע נבחן באישיותו, מקצועיותו, בתהליך קבלת ההחלטות ויכולת הניווט בכל מצב. בכל הקשור לאסטרטגיית דיבידנד, רצוי מאד למצוא יועץ שיודע לנווט, לכוון ולסייע בהשקעה ובניהול התיק. יש שם, מעבר לאימרות המתלהמות, אנשי מקצוע טובים מאוד. כדאי לחפש אותם.

מאמרים מומלצים:
  1. דיבידנד: איך לנהל כספים בעת הפרישה.
  2. מניות או נדל"ן - איך מנהלים כספים בעת פרישה.
 
בהצלחה,
רן חובב – מומחה למיסוי ולפרישה ©
המקצוע שלי הוא הטוב ביותר בעולם.
בזכותה של אשתי אני מה שאני.

הדוגמאות והנתונים במאמר הינם אינפורמטיביים בלבד, ייתכן שהכותב מחזיק בפוזיציות לונג או שורט על המניות המוזכרות ואחרות, ייתכן שהמידע חלקו רובו כולו מוטעה ,שגוי, אינו שלם, וייתכן כי מסתמך על מקורות לא אמינים ויש לקחת אותו בערבון מוגבל. הנתונים הינם למועד כתיבת המאמר. המידע כולל הערכות ואומדנים שמטבע הדברים אפשר ויתבררו כחסרים/בלתי מעודכנים. אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. וכן אין לראות בו כהמלצה לקנות ו/או למכור את ני"ע המוזכרים בו ו/או ני"ע אחרים. המידע המוצג הוא לידיעה בלבד. ולא מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. הכותב לא אחראי לכל נזק. אובדן. הפסד או הוצאה מכל סוג שהוא. לרבות ישיר ו/או עקיף. שייגרמו למי שמסתמך על האמור במסמך זה. כולו או חלקו. ככל שייגרמו. ולאמת חייב כי שימוש במידע הכלול במסמך זה עשוי ליצור רווחים בידי העושה בו שימוש. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו – עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית
 
קרדיט תמונות:

renjith krishnan
 taoty
Mister GC
ddpavumba
 vectorolie.
 
 

 
חזרה לרשימת מאמרים

האתר עוצב ונבנה ע"י חברת קומסטאר פיתוח מערכות © כל הזכויות שמורות