הרשם לניוזלטר
רוצה לקבל עדכונים בנושא הפרישה?
הרשם עכשיו וקבל את עידכוני החקיקה למייל שלך
שם מלא:
כתובת דוא"ל:
שלח
072-222-3335
שם מלא
טלפון
דוא"ל
חזרו אליי
כל המידע בפרישה ובמעבר קריירה
מאמרים
facebook
blog
(ללא נושא)
יום רביעי 16 אוקטובר 2019
כספי פיצויים ההרצאה המלאה
יום ראשון 24 נובמבר 2013
contact
יש לך שאלה? מלא פרטיך!
שם מלא
טלפון
דוא"ל
שאלתך
חזרו אליי
פורשים כנפיים 2013
פרישה 2013: ככה תתכוננו לפרישה מעבודה שנת 2013, מנקודת המבט שלי, זה אינו עוד מאמר אלא איגרת ברכה ואיחולי הצלחה לכל מי שבעבורו 2013 תהא שנת פרישה מעבודה. אני ממליץ לעבור את התהליך עם בן/בת הזוג, רצוי במקום שממנו נשקף נוף אין-סופי... חפשו את הכורסא המרווחת ביותר. מגיעה לכם טפיחה על השכם! זה לא קל. הנה רק אתמול התחלתם קריירה - ופתאום כבזק עברו להן השנים ואתם עומדים להפוך גמלאים.אז הרי לכם, הפורשים הטריים, סדר הדברים בקצרה - כפי שהם מאורגנים ב"פקודת הפרישה"
הדפס מאמר
פורשים כנפיים 2013מנקודת המבט שלי, זה אינו עוד מאמר אלא איגרת ברכה ואיחולי הצלחה לכל מי שבעבורו 2013 תהא שנת פרישה מעבודה. אני ממליץ לעבור את התהליך עם בן/בת הזוג, רצוי במקום שממנו נשקף נוף אין-סופי... חפשו את הכורסא המרווחת ביותר. מגיעה לכם טפיחה על השכם! זה לא קל. הנה רק אתמול התחלתם קריירה - ופתאום כבזק עברו להן השנים ואתם עומדים להפוך גמלאים.

אז הרי לכם, הפורשים הטריים, סדר הדברים בקצרה - כפי שהם מאורגנים ב"פקודת הפרישה":

  1. היערכות: מחויבת להתבצע לפחות חצי שנה טרם מועד הפרישה. זה השלב בו אנו מרכזים את כל הדו"חות האחרונים שקיבלנו ממערכות ניהול החסכונות שלנו. רצוי לארגן טבלה מסודרת ובה רישום שבו ירוכזו הדברים הבאים: סוג החיסכון או הביטוח, מנהל החיסכון,  ההון, הקצבה ונושאים לטיפול.
     
  2. מיסוי בפרישה: הנושאים שיש לבחון מנקודת מבט אישית ולהחליט הינם: מהו נתיב המס האופטימלי בעבורנו, מהן האפשרויות לפטור על מענקים, פטור על קצבאות
    (קצבה מוכרת/קצבה מזכה), שילוב בין הפטורים השונים, פריסה, רצף פיצויים, רצף קצבה, היוון קצבאות, תיקון 190, מיסוי הכנסות אחרות, הטבות מס לפורשים, תכנון מס מהכנסות אחרות (ריבית, נדל"ן, קרנות וכו'), תכנון מס ירושה או עיזבון, הערכות להגשת דוחות שנתיים.

     
  3. ניהול הון: פאסיב (חסכונות) + אקטיב (הלוואות). במסגרת ניהול כלכלת פרישה וקביעת היעדים להכנסה החודשית, יש להפריד בין צורך חודשי שוטף לבין הוצאות חד פעמיות מתוכננות. ניהול ההון חייב להיות מותאם ליעדים. ניתן לשנות את היעד אם הוא שונה מהותית. לדוגמא: תזרים מירושה או תחילת עבודה חדשה בתקופת הפרישה. התוכניות הקיימות יכולות להתעדכן, בצד האקטיב: ניהול החוב מתאפיין במיפוי וניהול החובות, הכנת "סולם סילוק" לכל הלוואה, סוגי ההלוואות. בצד הפאסיב יש להגיע לקביעת מדיניות ניהול והמרת סכומים להכנסה שוטפת לצורך השלמת הכנסה, בחינת חלופות כמו רכישת נכס מניב, ניהול תיק - אם במסגרת הכנסה חודשית מניבה ואם בניהול לטווחים ארוכים יותר. (ייתכן גם לטווח קצר וגם לטווח ארוך). אפשר גם לשקול רכישת קצבה מחברת ביטוח.
     
  4. תזרים: קביעת תזרים חודשי קבוע, במקרים רבים התזרים מגיע ממקורות שונים, כמו פנסיה, ריביות, דיבידנדים, שכר דירה ועוד. יש לערוך רישום של הסכומים נטו ותאריכי התקבול. התזרים ייעודו לשימוש בהוצאות החיים השוטפות להן אתם נדרשים בשגרה.
     
תיאום ציפיות: בעידן בו המונח "הורים לנכדים" מקבל יותר ויותר משמעות, יש לכולם ציפיות. הדור הצעיר שאתן מגדלים אינו עצל. רק שהסיכוי שלו לרכוש דירה – לדוגמא - הוא קשה הרבה יותר ממה שהיה לפני מספר שנים. עם פרישתכם יהיו מי שיצפו לתמיכה כלכלית. שבו, שקלו וראו האם יש ביכולתכם לעזור. זכרו: עזרה אינה חייבת להיות סכום כספי חד פעמי. היא יכולה ללבוש צורות רבות כמו שמירה על הנכדים- שמירה כחיסכון בעלויות המטפלת או הצהרון. זכרו כי תחילה עליכם לחשוב על עתידכם. בעידן שבו תוחלת החיים נמצאת בעלייה הכספים שחסכתם צריכים להספיק לתקופות ארוכות יותר.
  1. עתודה: המונח הוא חשבונאי. חברה רושמת את העתודה לפיצויים. הכוונה לסכום המיועד לפיצוי עובדיה במקרה של פיטורים. סכומים שאתם יודעים מראש שתזדקקו להם בעתיד להגשמת חלומות, לעזרה לילדים או לכל מטרה אחרת – סכומים אלה יש לנהל באופן נפרד שיבטיח את הגשמת היעדים.
     
  2. העברת נכסים: כן, יש לפניכם עוד שנים ארוכות... אך כדאי להיות ערוכים לכל מקרה. במסגרת זו יש לטפל בעריכת צוואה. בהעדר צוואה מסודרת עלול להיגרם נזק של ממש ליורשים או למוטבים והכספים שחסכנו יכולים להיות מועברים למקומות בהם לא חפצנו. יש לתת את הדעת ולבדוק כי תוכן הצוואה תואם את היעדים. אם משהו השתנה ביעד יש לעדכן את הצוואה. יש לקחת בחשבון את היבטי המיסוי. כאן המקום להזכיר את החשיבות של עדכון המוטבים בקופות הפנסיוניות שאינם חלק מהעיזבון. במידה וישנם חובות הם יתחלקו בין יורשי העיזבון (עד לגובה העיזבון... שלא יהיו לכם רעיונות!).
     
  3. דיווח מס הכנסה: אם במסגרת חובה - בביצוע פריסת מס או אם במסגרת בדיקת כדאיות. במספר רב מאוד של מקרים יימצא כי מגיעים החזרי מס. הנה מספר דוגמאות: החזרי מס ריבית גמלאים, קיזוז בין רווחים להפסדים בשוק ההון ועוד. זכרו: ניתן לתבוע החזרי מס עד 6 שנים לאחור. שמרו את הדיווחים השנתיים ובדקו זכאות להחזר מס.
     
  4. ביטוח סיכונים: בעיקר בריאות וסיעוד. עם השנים "אוספים ביטוחים"... בכל פעם שמתפרסמת כתבה המציגה "מה יקרה לך אם תהפוך סיעודי" ישנם רבים שלא ישנים בלילה... התוצאה היא שקונים ביטוחים שאין בהם צורך. תחילה יש להגדיר תקציב שתרצו שיעמוד לרשותכם במקרה סיעוד. לאחר מכן יש לבצע בדיקה מקיפה לכל הביטוחים המוצעים ע"י קופת החולים, קולקטיב ומפרטיים. בהרבה מקרים תגלו שיהיו ביטוחים שאין לכם בהם צורך של ממש. בעידן שבו לא ברור אם החברות תוכלנה לעמוד בהתחייבויות שלהן (!) כל החלטה – ביטול או רכישה של ביטוח רפואי / סיעודי צריכה להיעשות בשיקול דעת. המונח "כבדהו וחדשהו" מתאים כאן.
     
  5. הנחות והטבות: השתמשו בהן! מסים לרשות מקומית, לרשות השידור, לחברת החשמל, בתחבורה הציבורית, ברשות הגנים, במוזיאונים ובהטבות בניהול חשבון בנק.
     
  6. ניהול ובקרה: אין חשוב מזה! בעידן שבו כל החסכונות מצריכים ניהול אקטיבי, קריאת המפה ועדכון ניהול הסיכונים – בזמן שכזה מערך של ניהול ובקרה ייתן לכם את השקט הנפשי כי אתם אכן עומדים ביעדים. ללא מערך שכזה הסיכוי ל"מצוק ציפיות" הוא וודאי.
                             הרצאה: פורשים כנפיים 2013



שלכם,
רן חובב מומחה למיסוי ופרישה


מחפשים יועץ פרישה?
רוצים לדעת זכויותיכם בפרישה מעבודה?
מלאו פרטיכם ונציג יחזור אליכם =>
לחצו כאן להשארת פרטים

חזרה לרשימת מאמרים

האתר עוצב ונבנה ע"י חברת קומסטאר פיתוח מערכות © כל הזכויות שמורות